Miért van szükségünk a Bitcoinra?

Az életnek egy hihetetlen kalandnak kellene lennie, hiszen a világ is hihetetlen. Megoldható, hogy így is legyen, de kell hozzá valami speciális.

Mert megérdemled.

Mint emberi lény, te egyszeri és egyedi vagy az univerzumban. Semmi hozzád hasonló nem létezett előtted. Mikor pedig távozol, semmi hozzád hasonló nem lesz utánad. Ha tényleg önmagad tudsz lenni, senki sem tudja utánad csinálni a dolgokat ugyanúgy, ahogyan te csinálod. Senki sem tudja nálad jobban értékelni a létezésedet, mivel te vagy az, aki a legtöbb tapasztalattal rendelkezel saját magadról. Egyedi vagy, különleges, és elképesztő.

Azért teszed, amit teszel, mert örömet okoz neked, és azok, akik őszintén értékelnek téged, őszintén értékelik azt is, amit teszel. Nincs ennél jobb érzés a világon. Mielőtt folytatnánk, érdemes pár másodpercre megállni, és elgondolkodni, hogy valójában, mélyen legbelül mennyire szereted magadat? Mennyire akarsz ömagad lenni? Mennyire szeretsz önmagad lenni?

A csodák kora jön.

Olyan korban élünk, amikor minden a rendelkezésünkre áll, hogy valami tényleg nagy dolgot érhessünk el. Olyanná tehetjük a világot, ahol az emberek sokkal hosszabb életet élhetnek, ahol felépíthetsz magadnak egy olyan életet, olyan anyagi helyzetet, amelyben tényleg önmagad lehetsz, és teljességében megtapasztalhatod a világot. A felépítésen pedig nem azt értem, hogy luxuscikkekkel veheted körbe magad, hogy megmutasd, mennyi pénzed van. Az ilyesmi csak egyfajta tettetés, nem igazi gazdagság. Az emberek úgy tesznek, mintha ez boldoggá tenné őket. De a luxus semmit sem számít, ha önmagunk akarunk lenni.

Az igazi gazdagság az, amikor megengedhetjük magunknak, hogy önmagunk legyünk, szükségtelen aggódás nélkül. Bőven van annyi tudása az emberiségnek, hogy ezt a bőséget, és még ennél is többet elérjen. A valódi gazdagság elképesztő ugrásokkal növekedhet, ahogyan az emberiség egyre több mindent megtanul, felfedez, és elvégez, az önmagukat leginkább kiteljesítő embereken keresztül. Ez nem csak a gazdagságot hozza el, hanem a szabadságot is.

De még valami kell.

Ahhoz, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, szükségünk van még valamire. Folyton döntést kell hoznunk arról, hogy hogyan használjuk fel az időnket és az energiánkat, ezeknek pedig jó döntéseknek kellene lenniük. De mi történik, ha léteznek emberek, irányítók, akik mintegy varázsütésre minden korábbi erőfeszítésünket leértékelhetik, vagy akár elértékteleníthetik? Végül egy olyan játékban találjuk magunkat, ahol szinte már várjuk, hogy zsinóron rángatott bábok legyünk, vagy azt ünnepeljük, ha nagy kegyesen szívességeket tesznek nekünk, mintha alamizsnát kapnánk.

De mi nem vagyunk bábok, vagy kéregetők. Emberi lények vagyunk.

Az a dolog, amely fel tud szabadítani minket, a stabil, megbízható pénz. A pénz egy eszköz, amely minden ember számára egy objektív ítéletet jelent, hogy az általa elvégzett munka, befektetett energia mennyi értéket teremt mások számára. Olyan pénzre van szükségünk, amelyet nem lehet manipulálni, nem számít, mennyire gazdag vagy befolyásos valaki. Olyan pénz kell, amelyben mindig és mindenhol megbízhatunk, amely segítségével a mi munkánkat elcserélhetjük mások munkájára.

Ha önmagunk akarunk lenni, akkor nekünk magunknak kell kontrollálni a saját életünket. Ha a pénzünk manipulált, akkor valaki más kontrollja alatt vagyunk.

Ha önmagunk akarunk lenni, akkor stabil pénzre van szükségünk.

A bitcoinra van szükségünk.

***

Ez a cikk egy fejezet Tomer Strolight – Miért éppen a Bitcoin? című sorozatából. A tartalomjegyzéket és az ingyen letölthető változatot ide kattintva éred el.