BTC grafikon elemzés

A Bitcoin hálózata 2009-ben indult el, és ugyan nem volt azonnal árfolyama a bitcoinnak, hamarosan megkezdődött a tőzsdei kereskedése is. Az első évtized teljesítménye lenyűgöző.

Erős kezdés

A Bitcoin nem a semmiből jött létre, hosszú és kiterjedt folyamat, rengeteg szál összefonása kellett ahhoz, hogy megszülessen a ma ismert rendszer.

Évtizednyi fejlesztés csúcsosodott ki a Bitcoinban

Ahogy egyre több lett a felhasználó, egyre nőtt az igény is a coinokra, a piacon pedig nagyon leegyszerűsítve a kereslet-kínálat alapján hamar megtörténik az árfolyam megállapítása, az eladók és vevők könnyen egymásra találnak.

A rekord-alacsony árfolyamok

A bitcoin kínálata ráadásul előre ismert, nem változtatható. A hálózat átlagosan 10 percenként létrehoz egy blokkot, amelyért a bányász megkapja a blokkjutalmat. A blokkjutalom alakulása a 2140-es évekig előre eldöntött.

A negyedik felezés lesz a következő

A felhasználók számának a növekedése arra is utalhat, hogy a jövőben talán egyre többen szeretnék majd pénzként használni a bitcoint. A bitcoin forgalomba kerülésének az üteme viszont ahogy látható, lassuló tendenciát követ. A hozzáértők szerint ez a kereslet növekedését eredményezheti.

“Sok az eszkimó, és kevés a fóka.”

Az ábrákat a Bitcoin Twitter segítségével találtam, több, néhány esetben visszakövethetetlen szerző által létrehozva.