Bitcoin könyvek magyarul

Az egész úgy kezdődött, hogy júniusban arra jutottam, kevés a magyar nyelvű, bitcoinnal foglalkozó könyv. Talán A Bitcoin Standard volt akkor elérhető, Saifedean Ammous-tól, és nagyjából ennyi. Személy szerint úgy gondoltam, hogy ezzel a dologgal kellene kezdeni valamit.

Szerencsére mások is pont így gondolták, és könyveket írtak, fordítottak, lássuk, melyek ezek!

Erre a linkre kattintva érheted el a CryptoFalka, a főleg kereskedésre és oktatásra fókuszáló közösség ekönyvét, amely ingyenesen letölthető. Az alapok mellett a tőzsdézéssel, kereskedéssel is közelebbről megismerkedhet az olvasó.

A MyCryptoption csapata nem csak váltót üzemeltet, de híroldalt is, és nemrégiben egy saját írású könyvet hozott össze, amelyben a vásárlás, tőzsdék, tárcák, jövedelemszerzés részleteiről kaphatunk hasznos információkat.

A Kryptoda szintén kiadott egy saját gondozású könyvet, amelyben kezdők és haladók is megtalálhatják az őket érdeklő témák részletesebb kifejtését. Egészen pontosan két könyvet, ugyanis megjelent a második is, amely a blokklánc, mint technológia lehetőségeiről szól. Ebben a CoinCrumb csapata is részt vett, a P2P fizetési megoldásokról és a Lightning Network működéséről a mi közreműködésünkkel olvashattok benne.

De mi van akkor, ha egy gyerek megkérdezi, hogy mi az a bitcoin? Semmi vész, hiszen már előrendelhető A Bitcoin-pénz mesekönyv magyar kiadása, amely várhatóan októberben jelenik meg!

Valamint mostanra már három, főleg technológiai és filozófiai jellegű könyv magyar fordítását készítettük el:

A Bitcoin ígéretes jövője Vijay Boyapati tollából, Yan Pritzker – A Bitcoin létrehozása, és Tomer Strolight – Miért éppen a Bitcoin? című írásai mind olvashatók magyarul, itt az oldalon, online. De ha szeretnétek, le is lehet tölteni több különböző formátumban. Valamint készül a következő is 😉