Miért fog véget vetni a Bitcoin a világtörténelem legnagyobb rablásának?

Készen állsz valami rendkívülit hallani? Egy pénzrabláshoz használt időgép ténylegesen létezik, és azok is léteznek, akik használják, itt, most, közöttünk.

Van egy jó film-ötlet. Időutazó tolvajokról szól.

Néhány bűnöző a múltban megszerzett egy időgépet, amellyel eljöhetnek a jelenbe, elvehetik a pénzünket, és azt visszavihetik magukkal a múltba. Az áldozataiknak esélyük sincs megállítani ezt. Nem lehet letartóztatni vagy beperelni őket, mivel csak az áldozatok múltjában léteznek. Ráadásul a legnagyobb csavar a történetben az, hogy az áldozatok végül nem is emlékeznek rá, hogy valaha rendelkeztek az ellopott pénzzel, hogy az az övék volt. De azt tudják, hogy kirabolták őket, mert a tolvajok jeleket hagynak, és ebből egyértelműen látszik, hogy a múltban elvették a pénzüket.

Mindenki tudja, hogy pénzt loptak tőle, mivel mindenki olyan dolgokért tartozik másoknak, amelyet nem vásárolt meg, és nem is akart megvásárolni, soha. Egyszerűen csak látják, hogy adósságuk van, valami olyasmiért, amely még a születésük előtt történt. Tehát valakinek a múltban el kellett venni azt a pénzt, és elkölteni.

Most jön a meredek rész. Ez nem egy film. Tényleg létezik ez az időgép, és tényleg léteznek ezek a tolvajok. Elvették a pénzedet a múltban, és most is vannak ilyenek, ők most veszik el az utánunk születők pénzét. Egyértelmű a bizonyíték: minden egyes ember, aki megszületett, megszületik, pénzzel tartozik valamiért, amit sosem vásárolt meg, és amit soha nem is fog használni.

Ezt a pénzlopáshoz használt időgépet ma úgy nevezik, hogy államháztartási hiány, és államadósság. Az éves mennyiség a hiány, a deficit, a teljes összeg pedig az adósság. Az adóssággal, a hitelfelvétellel semmi gond nincs, ha eleve úgy indulsz neki, hogy vissza fogod fizetni. Ha éppen nincs pénzed, de szükséged lenne rá, és a jövőben tudod, hogy pénzt fogsz keresni, akkor kölcsönözni tudsz valakitől, aki most éppen nem használja az övét. Ez addig működik, amíg vissza is fizeted. Viszont ha eleve úgy veszel fel kölcsönt, hogy tudod, nem fogod visszafizetni, akkor csalást követsz el. Ez a csalás bűncselekmény, bírsággal, lefoglalással, vagy akár börtönnel szokták büntetni.

Ha pedig úgy kölcsönzöl, hogy ezt másvalaki nevében teszed meg, hogy majd ő fogja visszafizetni, és ez a valaki nem is tud erről, hogy az ő nevében ilyeneket állítasz, akkor is csalást követsz el, ráadásul ezt még bebizonyítani is egyszerűbb.

Viszont az a helyzet, hogy ez a csalás valójában az államháztartási hiánynak a pontos definíciója. A politikusok pénzt vesznek fel, és nem fizetik vissza. Nincs rá semmi bizonyíték, hogy valaha bármelyikük is vissza akarta volna fizetni. Senki sem tett még ilyent. Sőt, igazából még csak nem is vállalnak személyes felelősséget ezért az adósságért, mert azt a jövő generációinak kell visszafizetni. A jövő generációja pedig nem tud vitatkozni ezzel, hiszen ők még meg sem születtek!

Jelen pillanatban az Egyesült Államokban megszülető minden egyes újszülött az első perctől fogva 80.000 dollárnyi adóssággal rendelkezik, de értelemszerűen sosem kapott ennyi pnézt senkitől. De valahogy mégsem tartóztattak még le senkit. Senki, aki részt vesz ebben a csalásban, nem lett elítélve, hogy fizesse vissza a pénzt, sem, hogy börtönbe menjen. Miért?

Mert mindenki, aki megállíthatná ezt a bűncselekményt, aktív résztvevője, elkövetője annak.

A rendőrség ebből a lopott pénzből kapja a fizetését. A bírók is ebből kapják a fizetésüket. A jogászok is ebből kapják a fizetésüket. A törvényhozók is ebből kapják a fizetésüket. A közgazdászok, akik nyilvánosan kijelentik, hogy „teljesen rendben van így ellopni a jövő generációk pénzét”, szintén ezzel vannak kifizetve. Még az állami programok, mint a közoktatás, vagy az állami egészségügy kedvezményezettjei is ebből a pénzből kapnak.

A bankok is ugyanezt a pénzt kapják meg, hogy hitelbe kihelyezzék az állampolgárokhoz, akik így még nagyobb adósságban találják magukat.

Gondold át, a pénzrendszerünk annyira korrumpálódott, hogy a még meg sem született gyermekeinktől való lopás lett a normális! Ennek világszintű lázadást kellene szítania, annyira nagy igazságtalanság.

A rövid távú gondolkodás ára.

1971-től napjainkig a politikusok azon igyekeztek, hogy az azonnali fogyasztást bármi áron elősegítsék. Ezt úgy tudták elérni, hogy a jövő kárára vettek fel hitelt.

Te is tudod, hogy ez igaz.

A politikusok és a bürokraták, akik a nemzetgazdaságokat menedzselik, azonnal pánikba esnek, ha akár csak egyetlen hónap is eltelik úgy, hogy nincs „gazdasági növekedés”. Ha hat egymást követő hónapon keresztül nincs növekedés, akkor azt már recessziónak hívják. Ezzel indokolják, hogy még többet lopjanak a jövőtől. Anélkül, hogy valaha is vissza akarnák fizetni, vagy foglalkoznának azzal, hogy ez milyen hatással lesz a környezetünkre. Ezt pedig addig folytatják, amíg megkapják a kívánt eredményt, ez a kívánt eredmény pedig a még több azonnali fogyasztás.

De miért lopnak el valamit, amire nincs szükség, és nem is akarjuk? Miért nem áll le ez az őrültség, hogy lopunk a jövőtől és tönkretesszük a környezetünket?

Mert a pénzrendszerünk elromlott, és már lehetővé teszi, hogy ez megtörténjen.

Ez a pénzrendszer már a létrehozása napján is romlott volt. 1971, augusztus 15-én a világon mindenhol felfüggesztették az aranystandard használatát, így a pénzek már nem voltak arannyal fedezve. Ezért ettől a pillanattól kezdve a politikusok kedvükre létrehozhattak bármekkora összeget, adósságként a jövő generációira hagyva, hogy visszafizessék, hiszen nem kell fedezetet mögé tenni.

A világ tartalékvalutáját, a dollárt kibocsátó ország, az USA elnöke ebben az időszakban Richard Nixon volt, akinek a kedvenc mondása így hangzott: „Nem vagyok csaló!”.

Viszont, ahogy láthatod, nagyon is az volt. 1994-ben halt meg, de a ma születők még mindig azt az adósságot nyögik, amelyet ő hagyott rájuk. A rendszer pedig úgy lett megalkotva, hogy az ilyen csalók évről évre egyre többen lettek.

Nézd meg ezt a grafikont, amelyen az USA szövetségi államháztartási hiánya látható, tehát az az összeg, amelyet évente ellopnak a jövőtől. A lényeg az 1970-es szakasz után látható.

Forrás: Federal Reserve

Ha Nixon az igazat mondta volna, vagy lett volna fogalma arról, hogy valójában mit tett, égnek emelt kézzel kellett volna bevallania, hogy ő a világtörténelem legnagyobb csalója.

Mi kell, hogy megállíthassuk ezt az őrületet?

Le kell cserélni a pénzrendszert, mert a kleptomániásoknak kedvez, elpusztítja a természetet és a környezetünket, és amúgy is elromlott. De nem mehetünk vissza a régebben használt megoldásokhoz, például az aranystandardhoz. Az a rendszer elbukott. A világtörténelem során az arany nagyon sokáig önmagában volt pénzként használva, de van egy nagyon nagy sebezhetősége. Ez a történelem során számos esetben ki is lett használva. Az arany egy fizikai, kézzel fogható eszköz, ez pedig azt jelenti, hogy erőszak alkalmazásával el lehet venni a tulajdonosától. Ez pedig már 1971 előtt is többször megtörtént, nem egyszer megdöbbentően nagy léptékben.

A Bitcoin nem egyszerűen kijavítja ezt, hanem mindörökre szétzúzza ezt a pénzlopó időgépet.

Szerencsére most van egy megoldásunk az elromlott pénzrendszer, és a sebezhető aranystandard esetére, amelyet használhatunk. Ehhez pedig nem kell feláldoznunk a gyermekeink és unokáink jövőjét, sem pénzügyi, sem egyéb téren.

Ez a megoldás a bitcoin.

Az arannyal ellentétben a bitcoin fizikai formában nem létezik, így nem lehet lefoglalni, erőszakkal elvenni. A világ összes hadserege, de a világ összes számítógépe sem tud egyetlen egy bitcoint sem lefoglalni, sehogyan sem. Nem tudják adóssággal megterhelni a jövőbeli, forgalomba még nem került bitcoinokat, eladósítva ezzel a jövő generációit. A jövőtől való lopás kizárólag azért működik, mert a valódi pénzt le lehet foglalni a jelenben, és lecserélni egy olyannal, amely nem valódi. Amelyet ki lehet csalni egy hazugsággal, egy olyan hazugsággal, hogy majd visszafizetik ezt a kölcsönt. Viszont ha eleve nincs olyan valódi pénz, amelyet le tudnának foglalni, akkor nem tudják kicserélni sem, így az egész csalás meg sem valósulhat.

Amikor a Bitcoin standard felülírja a jelenleg használt pénzrendszerünket, gyakorlatilag minden efféle káros viselkedésnek vége szakad. Az értelem kora jön el a gazdaságban is, amely nem fúj piaci buborékokat, mert idejekorán lecsillapodnak a kedélyek. A gazdaság sokkal hatékonyabbá fog válni, hiszen nem lehet külső, nem kívánt, káros beavatkozásokkal manipulálni. A Bitcoin számos dolgot fog motiválni, például a bőséges, tiszta energia kifejlesztését, megtalálását.

A Bitcoin ki fogja radírozni azokat a szervezeteket, praktikákat, amelyek lopnak a jövőtől. Véget vet a környezetünket romba döntő rendszereknek, amelyek 1971 augusztus 15. óta a világot irányítják.

Ennek te is a része leszel. Mostantól nem szabadna részt venned ebben a csalásban, és áldozattá sem szabadna válnod. Hogy eljöjjön a Bitcoin standard, neked csak annyit kell tenned, hogy minden nap válaszd a bitcoin, az legyen a pénzed. Váltsd át az elromlott, csalással működő pénzedet bitcoinra, és használd inkább azt.

Csak ennyi kell.

***

Ez a cikk egy fejezet Tomer Strolight – Miért éppen a Bitcoin? című sorozatából. A tartalomjegyzéket és az ingyen letölthető változatot ide kattintva éred el.