100 millió dolláros airdrop

Az Unstoppable Domains új akciójában amolyan airdrop jelleggel 100 millió dollár értékű credit kerül kiosztásra azok között, akik most vásárolnak tőlük domain-regisztrációt június 17-ig. A vásárláskori összeg dupláját írják jóvá kreditként. Ezt annak apropóján teszik, hogy nemsokára elérhetővé válik a következő adag domain, amelyek között már olyanokat is találunk, mint a .bitcoin vagy a .wallet végződésű.

A domain regisztrációk az Ethereumon működnek, és az indulás óta hatalmas mértékben növekedett a szektor. A centralizált regiszterekkel ugyanaz a baj, mint a világon mindennel, ami centralizált. Ha van valaki a megfelelő pozícióban, akkor egyszerűen elvágja a hozzáférést bármihez, ha nem tetszik neki valami. Ez a közösségi média cenzúrázását is jelenti, de akár teljes honlapokat is lekapcsolhatnak önkényesen, és sokszor még autoriter rezsimben sem kell ehhez élni.

Az Ethereumon működő dappok esetében a blokkláncot kell leállítani a cenzúrázáshoz, ez viszonylag nehéz, nem elég telefonálni egyet a megfelelő irodába. A web3 esetében ezt a fajta decentralizációt várják számosan, megtámogatva az IPFS-féle tárhely-szolgáltatással, hogy ténylegesen szabad internetet használhassunk.