Egyre drágább az étel

A BTC ellen egy klasszikus érv, hogy lassú, nehézkes, és drága, így nem lehet kávét (kiflit, akármit) venni vele. A Lightning Network használatával gyors, egyszerű, és szuperolcsó, szóval idővel meg fogják oldani, hogy lehessen. Ez azért érdekes, mert a hozzáértők kimutatták, hogy bizony világszerte egyre drágul az élelmiszer. Ezt mi is észrevehetjük, bármely boltba besétálva, de azért ha nemzetközi szintű sajtóban írják le, valahogy nagyobb figyelmet kap. A szerencsétlenebb helyeken 200%-kal drágult meg az élelmiszer, és azt nem írják, hogy az átlagfizetés is ennyivel növekedett.

A bitcoin volatilis, de így is kategóriákkal jobban teljesít, mint számos nemzeti valuta. Az elmúlt 10 évben ráadásul bitcoinban számolva az összes élelmiszer ára drasztikusan lecsökkent.

A Bitcoin és a BTC nem egy univerzális varázsrecept, amely mindent megold. Viszont számos életbevágó problémát képes megszüntetni, amely a fiat pénzek jellegzetességei miatt léteznek. Talán kimondható, hogy az étel drágulása olyan probléma, amely megoldása sokak számára fontos.