17 nap

Ma esett a BTC. Az olvasóknak feltűnhetett már, hogy az oldalon nincs elemzés, és árfolyamjóslat sem nagyon. Ez azért van, mert nem értek a kereskedéshez, és nem is tőzsdézek. Maga a téma is inkább általánosabb filozófiai kérdéskörök esetén kerül elő, például ha a tőzsdepszichológia, tömegpszichológia kerül szóba egy-egy esemény kapcsán. Ez azért van, mert hosszú távon az árfolyam emelkedő trendben van a szakértők elemzései szerint. Tehát az ár hosszú távon nem számít.

De azért nagy eséskor mindig megremegnek a kezek, és előjön a spekuláció, hogy akkor most újból jönnek a medvék? A legutóbbi bullrun során 20k USD csúcs lett megérintve, majd a 3-4000 dollár körüli régióig csúszott az ár nagyjából egy év alatt, és kisebb-nagyobb kilengésekkel, de majdnem egy évig nem is emelkedett sokkal magasabbra. Aztán 2020 végére ismét feltornázta magát erre a szintre (20k dollárról beszélünk), és azóta onnan háromszorozott (három hónapról beszélünk), de ha a pillanatnyi árat nézzük, akkor is 2,5-szörös az emelkedés.

Tehát ha valakinek kétségei támadnának, relaxációs céllal érdemes átgondolni, hogy három hónap alatt triplázott a bitcoin, most meg van egy minimál visszahúzódás. Ezután már mosolyogni lehet ezeken a szalagcímeken:

Tehát három hete volt ennyire alacsony az ár. Nem három hónapja, és nem három éve. Hanem kevesebb, mint három hete. Ennyit a medvepiacról.

A screenshot innen van.