Kriptós munka? Ezeket érdemes tudni hozzá

A The BlockVenture Coalition 41 egyetemi, blokklánc-kutatással foglalkozó csoportot, és 41 befektetési alapot tömörít. Az egyik szakértőjük elmondta, mi az az 5 dolog, amelyet érdemes megfontolnia valakinek, ha a kriptoiparban szeretne munkát találni.

Ismerd az alapokat! Hogyan működik a bitcoin, a blokklánc, miért úgy működik, és miért jó, hogy úgy működik? Ez a három dolog a legalapvetőbb információ a szektorban, és ez az egésznek az értékajánlata is. A marketingszöveget bárki megtanulhatja, de jó érteni is, hogy mit jelent.

Ha azt mondod, hogy értesz valamihez, akkor bizonyítsd is be! Programozóként tedd nyilvánossá a Github profilod. Ha nem megy a kódolás, az úgyis kiderül az első percben.

Beszéld a tömegek nyelvét! A legzseniálisabb ötlet is elvérzik a piacon, ha az alkotó nem képes érthetően elmondani a felhasználóknak, hogy miről is van szó. Lehet, hogy valaki perfekt az iparág szakzsaronjában, de a tömeges elfogadottsághoz a tömegek nyelvén kell beszélni.

Értsd, hogy mire való a technológia! A blokklánc sem varázsszer, rengeteg területen hasznos, és legalább ugyanennyi van, ahol semmit sem ér. Érdemes átgondolni, hogy egyáltalán lenne-e piaci értéke egy adott blokkláncos felhasználási módnak?

Gyűjts barátokat! Vegyél részt iparági rendezvényeken, konferenciákon, akár csak virtuálisan is. Így kapcsolatokat építhetsz, és ha a jövőben valakivel együtt akarsz működni, egy idézet, vagy hivatkozás valamelyik konferenciás előadásából nagymértékben megnövelheti a válaszlevél megírását.