Az USA jogalkotói végre érdemben foglalkoznak a kriptóval

Az Egyesült Államok kriptó-politikája eddig méltán volt egy rossz viccnek tartva. Ahány ügynökség vagy hatóság, annyiféleképpen értelmezték az iparágat és a digitális eszközöket. 2020-ra azonban úgy néz ki, kezdik felvenni a fonalat, és némi koordinációt tapasztalhatunk a szabályok megalkotásában. Az USA kriptoipara pedig már úgy várta ezt, mint éhező egy falat kenyeret. Szinte minden héten megkongatta egy prominens személyiség a vészharangot, hogy a jogi időhúzás miatt fog lemaradni az ország a technológiai fejlődésben.

A Számvevőszék végre hozzájárult, hogy a nagyobb bankok kriptós cégek letétjeit kezeljék. A SEC, a Tőzsdefelügyelet is kiadott egy közleményt, hogy ez végre milyen jó előrelépés, és akkor most már remélhetőleg mindenki teljesen törvénytisztelő módon fog üzletelni. Írtak egy “vonalvezetőt” a Pénzügyi Szabályozó Hatóságnak (FINRA) is, hogy milyen lépésekből álló folyamaton kell végigmenniük a digitális eszközökkel kereskedő brókereknek. A Határidős Kereskedési Bizottság pedig jelezte is, hogy szorosan együtt kíván működni a SEC-kel, hogy a szabályok következetesek legyenek.
Már nagyon ideje volt, hogy az íróasztalok mögött észrevegyék, hogy a szomszéd hivatalban is ezzel foglalkoznak a kollégák.